Recepten
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
Ingredienten
• 800 g pompoenstukjes
• 90 g ongezouten roomboter
• 140 g tarwebiscuits
• 60 g amandelmeel
• 500 ml water
• 395 g gecondenseerde volle melk
• 100 g kristalsuiker
• 3 middelgrote eieren
• 2 tl speculaaskruiden
• 1/2 tl zout
Bereiding
2. Breng ondertussen een pan met het water aan de kook en kook de pompoen 8 min. Giet af en laat 5 min. staan. Stamp de pompoen met een pureestamper tot puree. Schep in een zeef en laat uitlekken. Meng met een garde de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en het zout tot een samenhangend geheel. Vet de springvorm in met de rest van de boter. Schenk in de springvorm.
3. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C. Bak de taart in het midden van de oven ca. 90 min. Zet de oven uit en laat de taart in ca. 2 uur afkoelen in de oven.
Combinatietip:
Lekker met een lepel crème fraîche.
Bron: Allerhande
Stoof van kippendij, bier & pompoen
Ingredienten
• 1 kg krieltjes
• 300 gr pompoen
• 200 gr spruitjes
• 1 ui
• 400 gr kipdijfilet
• 3 el tarwebloem
• 2 el olijfolie
• 6 takjes verse tijm
• 500 ml Brouwers bier 0.0 %
Bereiding
1. Snijd de krieltjes in 4 parten. Neem de kipdijfilet en snijd elke kipdij in 4 gelijke stukken. Bestrooi de kip met ⅓ van de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg het bier toe en roer de aanbaksels van de bodem los. Voeg de krieltjes, tijm, de pompoen, spruitjes en ui toe en breng aan de kook. Laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Bron: Allerhande
Pompoensoep
Ingredienten
• 1.5 kg flespompoen
• 2 middelgrote uien
• 2 tenen knoflook
• 250 gr winterpeen
• 3 el olijfolie
• 2 gedroogde laurierblaadjes
• 1 tl gemalen komijn
• 1 groentebouillonblokje
• 1 l kraanwater
• 1 tl tabasco
• 125 gr crème fraîche
Bereiding
1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ook de uien en knoflook in stukjes en de winterpeen in plakken.
2. Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden of kommen en schep op elke portie een lepeltje crème fraîche.
Bron: Allerhande
Neem contact met ons op
voor meer informatie!
voor meer informatie!